Bio water, bestaat dat echt?

22 sep. 2016 -- Posted by : admin

Het wettelijke antwoord is neen.

Een Duits bedrijf heeft dit proberen te claimen zodat ze de enige zou zijn die bio water op de markt zou kunnen brengen. Hun argumentatie was dat hun water uit natuurlijke bronnen komt die heel diep in de grond zitten waardoor ze niet blootgesteld zijn aan vervuiling. Deze logica werd echter niet aanvaard door de rechtbank in Duitsland die oordeelde dat alle natuurlijke bronwaters dezelfde eigenschappen hebben en dus allemaal automatisch natuurlijk en bio zijn.

Volgens de FDA (Food & Drug Administration) in de VS kan water ook nooit bio zijn omdat het geen koolstof moleculen bevat. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals bio kokoswater maar voor bronwater is er dus geen bio keurmerk mogelijk in de VS.

 

Wat is gezond water?

Wanneer je een gezond water wilt drinken, moet je dus naar andere karakteristieken gaan zoeken. 
Laat je zeker niet beïnvloeden door marketingtrucs zoals de afbeeldingen van bergen, zee of mooie rivieren maar zoek een water vol mineralen. 
Mineralen zijn noodzakelijk in water om biochemische reacties te veroorzaken in ons lichaam. Zonder mineralen is er geen of zeer weinig ionisatie van water (ttz uitwisseling van elektronen) waardoor er geen biochemische reacties zijn en dus geen leven. Zonder mineralen zouden we niet lang leven en ook water is ‘dood water’ zonder mineralen. Vissen sterven bvb. in gedistilleerd water.

De voorkeur gaat ook naar bronwaters want deze zijn rijk aan mineralen, zoals bicarbonaat, natrium, calcium, magnesium en zwavel. Bronwaters verschillen natuurlijk van elkaar door hun samenstelling: meer of minder zout, meer of minder chloor ... 
Het belangrijkste is dat ze niet te veel fluor, sulfaat en/of natrium bevatten.

 

Onderzoek naar water

In 2008 werd er, door een consumentenorganisatie, een onderzoek gedaan in België naar de inhoud van niet-bruisend water beschikbaar in de supermarkten. Er werden enkele waters gevonden die volgens hen niet geschikt waren voor consumptie. Je kan het rapport terugvinden op http://www.standaard.be/extra/pdf/lijstwater.pdf
Let op, dit is een onderzoek van 2008. Er kunnen dus ondertussen al stappen ondernomen zijn door de fabrikanten om hun water te ‘verbeteren’.

 

Share:

Andere posts

© buenobio