Hoe maak ik een lekkere smoothie in 5 stappen?

23 mei 2016 -- Posted by : admin

Stap 1: Vloeistof toevoegen

Een vloeistof zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd worden in je blender want de meeste blenders kunnen niet mengen zonder extra vloeistof. Extra vloeistof zorgt er ook voor dat je smoothie niet te dik wordt.

De meest gebruikte vloeistoffen zijn water, kokosnootwater, melk en vruchtensappen.

Persoonlijk gebruik ik nooit dierlijke melk als vloeistof voor groenten smoothies. De redenering is dat een groene smoothie een perfecte detox is en dat zuivelproducten botsen met deze principe.

 

Stap 2: Kies een basis fruit

Voor een perfecte, gladde textuur gebruik je best een “romige” fruit zoals banaan, mango, perzik, peer, appel of papaja. Vermijd zeker waterrijke vruchten zoals watermeloen, druiven en sinaasappelen als basis fruit.

Avocado’s en kokosnootvlees kan je ook gebruiken als verdikkingsmiddel voor je smoothie en ze bevatten ook gezonde vetten. Langs de andere kant bevatten ze ook meer calorieën.

 

Stap 3: Een of meerdere smaken toevoegen

Ga naar de supermarkt en kijk welke smoothies combinaties daar staan ter inspiratie. Je zal merken dat bijna alles mogelijk is, zoals bvb. banaan-aardbei, appel-bosbes, kiwi-mango, enz.

 

Stap 4: Een smoothie met groenten?

Natuurlijk kan dit. Je krijgt hierdoor een extra gezonde smoothie. Je eet groenten zonder het te beseffen want het fruit verbergt de smaak en geur van alle groenten. Probeer eens boerenkool, (rode) biet, peterselie, prei of andere groenten. Doe nooit meer groenten dan fruit in je smoothie anders zal je smoothie te ‘groen’ smaken.

 

Stap 5: Blenden!!!!

Snij alle fruit in kleine brokjes en breek de groenten in stukjes (zodat de draadjes van de groeten ook gemixt worden). Laat je blender niet langer dan één minuut mixen en geniet van een lekkere smoothie. Drink deze liefst meteen of niet langer dan 1 of 2 uur na het blenden want anders gaan de vitaminen verloren. 

 

Share:

Andere posts

© buenobio