Magic Chocolates - Allergenenvrije bio chocolade

30 mrt. 2016 -- Posted by : admin

Op Biofach heb ik Peter en Stijn ontmoet, twee Belgen met een jarenlange ervaring in de voedingsindustrie.
In 2014 richtten ze samen Magic Chocolates op met als uitdaging een eerlijke bio chocolade op de markt te brengen zonder allergenen en met een topsmaak.
 

magic-biofach.jpg  
 

Een duidelijke visie: allergenenvrije chocolade

 

magic-2.pngPeter en Stijn hebben een duidelijke visie. Uit ervaring weten ze dat grote bedrijven moeilijk kunnen beantwoorden aan de steeds groeiende vraag naar allergenenvrije producten. Met Magic Chocolates kunnen zij dit wel en daarom maken ze van 'allergenenvrij' meteen hun unique selling proposition.

De keuze voor allergenenvrije chocolade legt hen beperkingen op want geen enkele allergene stof mag hun productie-atelier binnenkomen, ttz geen melk, geen soja, geen noten, geen pinda's. Daardoor is hun aanbod anders en voorlopig kleiner. Ze maken daarom ook geen klassieke melk- of noten chocolade.

Bij Magic Chocolates kunnen ze wel de garantie bieden dat hun product echt te vertrouwen is en dat levert hen een specifieke groep klanten op.

We hebben al verschillende keren gezien hoe kinderen met allergieën voor het eerst in hun leven chocolade proefden. Dankzij ons kon een grootvader zijn kleinkinderen voor het eerst trakteren met chocolade sinterklaasfiguurtjes. Die enthousiaste reacties werken erg motiverend.", zegt Peter.

 

Een creatief duo

 

magic-1.jpgPeter en Stijn brachten in 2014 vier smaken op de markt. De ingrediëntenlijst van de vier smaken is heel kort want de chocolade met kokosbloesemsuiker bevat slechts 2 ingrediënten, nl. cacao en kokosbloesemsuiker. Niets anders.

En toch zetten ze juist heel erg in op smaak.

Volgens hen zijn er 101 manieren om nieuwe smaken te ontwikkelen en daarom gaan ze aan de slag met nieuwe ingrediënten, die allemaal niet-allergeen zijn.

 

Voor meer info zie www.magic-chocolates.be

 

Share:

Andere posts

© buenobio