To smoothie or not to smoothie?

22 mei 2016 -- Posted by : admin

Iedereen kent ze, de smoothies, deze drankjes vol kleine stukjes fruit of groenten die je energie geven en goed zijn voor je gezondheid. 
Maar is het wel zo? Zijn ze goed voor jou? Het antwoord is ja en neen.

 

Ja

Smoothies zijn een ideale oplossing om heel snel veel fruit en groenten binnen te krijgen en dus ook de nodige vitaminen en vocht. Je mixt de fruit en/of groenten in de blender en voegt naar keuze nog melk, water of fruitsap bij en je hebt een smoothie. Smoothies zijn dus zeker een goede aanvulling zijn voor je normale voedingsgewoonten.

 

Neen

Langs de andere kant mag je niet overdrijven met smoothies want ze hebben ook enkele minpunten. Een van de belangrijkste minpunten is dat er bij het maken van smoothies  vezels en voedingsstoffen verloren gaan tijdens het mixen en dat ze ook soms te veel suikers bevatten (zeker wanneer je fruitsap toevoegt).  Bovendien geeft het drinken van smoothies een veel beperkter verzadigingsgevoel dan het eten van een echt stuk fruit. Smoothies kunnen echt fruit dan ook nooit echt vervangen. 

 

Mag ik dan geen smoothie meer drinken?

Jawel, je mag het zeker doen en er zitten trouwens ook 2 smoothies in de buenobio box van de maand mei. De boodschap is enkel dat je niet mag overdrijven en zeker niet van alle fruit in huis een smoothie maken.

 

Share:

Andere posts

© buenobio