Urban Crops: is dit de bio van de toekomst?

24 feb. 2016 -- Posted by : admin

Urban Crops

Laat ons eens gratis reclame maken voor Urban Crops, een top technologisch Belgisch bedrijf dat het kweken van groenten en gewassen ‘anders’ aanpakt.
Urban Crops is een jong Belgisch bedrijf (2014) dat zich specialiseert in het kweken van groeten en gewassen op een ‘niet traditionele’ manier, ttz met LED verlichting, in gesloten containers en in de hoogte. Het maakt landbouw in de stad mogelijk! 

urban-crops-founders2.jpg 

 

Hun aannames

Ze zijn vertrokken van de volgende aannames: 

  • 30% van de totale voedselproductie gaat verloren tijdens het oogsten, transport en verwerken van voedingsmiddelen.
  • 70% van het wereldwijde, bruikbare water wordt gebruikt voor landbouw.
  • Een deel van de honger- en voedselproblemen in de wereld oplossen.
  • Verschillende gewassen tegelijk op een automatische, gecontroleerde manier laten groeien in één ruimte.
  • Minder oppervlakte gebruiken dan de grond die nodig is om aan dezelfde landbouw te doen in de natuur.
  • Gewassen indoor laten groeien zodat er minder machines nodig zijn. Dit betekent minder verbruik van brandstoffen en dus minder CO2-uitstoot!

 

Bio certificering?

Tot vandaag is het helaas niet mogelijk om de gewassen die voortkomen uit de Urban Crops-systemen te laten certificeren als BIO producten. De voorwaarden voor certificering stroken nl. niet met de principes om duurzame “urban” landbouw te organiseren op een industriële schaal. 

Als alternatief voor het BIO label zullen de gewassen uit de Urban Crops-systemen daarom aangeprezen worden als ‘zorg voor het milieu’ en als ‘best practice’.

 

urban-crops.jpg

 

Zou stedelijke landbouw door Urban Crops dan duurzamer kunnen zijn dan BIO?

Urban Crops-systemen zijn ontwikkeld om industrieel en economisch levensvatbaar te zijn en dus moet de kwaliteit en kwantiteit van de gewassenproductie zeker zijn. 

Urban Crops maakt de meest effectieve systemen om eetbare bladgroenten te produceren in een gesloten ruimte, zonder zonlicht. Urban Crops verzekert dat telen met hun systemen duurzamer is dan kweken onder het BIO-certificaat van de EU.

Is dit de BIO van de toekomst? www.urbancrops.be

Share:

Andere posts

© buenobio